Последният в "А" група Хасково и третият в "Б" група ОФК Пирин (Благоевград) завършиха 1:1 в контролна среща, която се игра в село Склаве. Това беше втора проверка и за двата отбора от началото на зимната подготовка. Педро Еуженио откри резултата за селекцията на Емил Велев по куриозен начин. След центриране на Лозев, португалецът направи опит за ножица и с пета вкара рядко срещан по терените гол.

В 49-ата минута "орлетата" изравниха чрез Антонио Хаджииванов. Вратарят на Хасково Николай Банков отби удар на Смаил Креболиев, но топката отиде право в краката на Хаджииванов, който я насочи в мрежата за крайното 1:1.

За Хасково титуляр в срещата бе преотстъпеният от ЦСКА нападател Григор Долапчиев, а на вратата вместо Кирил Акалски, започна Николай Банков.

До края на седмицата на Пирин (Благоевград) предстоят още две контроли – срещу Вихрен в петък, и срещу Литекс в събота в Благоевград. Хасково пък пътува в петък вечер с автобус за Истанбул и сутринта на следващия ден Кокала и футболистите му се качват на самолета за Анталия. До 11 февруари тимът ще се подготвя в Турция, като ще изиграе 5 контроли. Първата е на 2 февруари срещу Торпедо (Кутаиси, Грузия).

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка