Новото попълнение на Риека Венцислав Христов даде първото си интервю за клубния сайт, след като официално премина в хърватския отбор. БЛИЦ първи разкри, че звездата на Берое продължава кариерата си в бившия тим на Георги Иванов-Гонзо.

Христов, който заради контузия отпадна от сметките на националния селекционер Ивайло Петев, призна, че е мотивиран да се докаже в един от най-добрите хърватски отбори.

"Първите ми впечатления от Риека са добри. Всичко изглежда на много професионално ниво. Щастлив съм и нямам търпение да бъда на разположение на треньора и да започна да се подготвям с останалата част от екипа. Имам малък проблем с травмата, но ходя на терапии и вярвам, че скоро ще бъда готов", коментира Христов.

"Информирах се за клуба и града преди да дойда. Знам, че моят сънародник Георги Иванов е играл за Риека. Не знаех, че привържениците тук толкова много го обичат. Надявам се и аз да продължа в този дух и феновете да ме оценят по същия начин", каза още Венци Христов.

"Знам, че Риека един от най-добрите хърватски клубове, които през последните години имат голям напредък и постигат успех в местното първенство и в Европа. Вярвам, че ще бъда готов и ще помогна на клуба да постигне своите цели", допълни българският нападател.



Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка