Опитните чужденци в "Ботев" (Пловдив) Адам Стаховяк и Томаш Иршак са поставени в трансферната листа и клубното ръководство се надява да ги продаде час по-скоро. Полският вратар и чехкият халф категорично отказват да намалят заплатите си, което БЛИЦ вече съобщи. Източниците ни от клуба разкриха, че "жълто-черните" са склонни да се разделят срещу изгодните за кандидатите за подписа им суми от по 25 000 евро. Отдавна се знае, че "Левски" се интересува от Иршак, а чешкият халф последните месеци беше свързван още и с ЦСКА.

От ръководството настояват двамата да се навият да играят за по 3000 евро на месец, но чужденците отказват да преподпишат при занижените финансови условия.

"Стаховяк и Иршак са в трансферната листа. Ако до края на прозореца не успеят да си намерят клубове, където да продължат кариерата си, остават в "Ботев" и ще бъдат на мое разположение. Аз лично съм изключително доволен, че работя с тях, те са професионалисти и със сигурност ще бъдат от полза", коментира в предаването Sport7 треньорът на "Ботев" (Пловдив) Петър Пенчев.

Той изключва варианта, след като Стаховяк и Иршак не искат да си намалят заплатите и ако не си намерят отбори, да бъдат оставени извън първия отбор - "За мен не съществува такъв вариант. Ако останат, ще ги използвам в зависимост от форма и моментно състояние. Те са важна част от отбора."

Наставникът на "Ботев" съобщи още, че тепърва ще бъдат водени разговори с Иван Цветков и Мариян Огнянов, които договори изтичат в края на сезона.

"Канарчетата" очакват отговор и от напусналия ЦСКА Антон Карачанаков, с когото разговори е водил изпълнителният директор Тервел Златев. Още след раздялата с "армейците" БЛИЦ разкри, че Карата е бил потърсян от "жълто-черните", като дори му е било гарантирано, че ще играе редовно. "Харесвам Карачанаков като футболист и мисля, че в нашия отбор ще намери реализация и добра среда за развитие. Изборът е негов", каза Пенчев.

"Нашата позиция не е много изгодна за влизане в първата шестица. Изостанахме на базата на представянето ни през първия полусезон. Надявам се да направим добра подготовка и да стартираме добре първенството. В тези три мача всичко може да се случи. Аз лично съм оптимист и вярвам, че можем да се класираме", завърши треньорът на "канарчетата".
 
Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка