Нападателят на Лудогорец Юнес Хамза и Тунис се класираха за 1/4-финалите в турнира за Купата на африканските нации в Екваториална Гвинея, след като завършиха 1:1 с ДР Конго в среща от последния трети кръг в Група "В".

Ахмед Акайши (31) изведе тунизийците напред в резултата след пас на Ясин Чикауи, но Джереми Бокила (61) изравни след асистенция на Димерси Мбокани. Хамза се появи в игра в 74-ата минута на мястото на голмайстора Акайши. До края на мача резултатът остана непроменен и двата тима се класираха за следващата фаза на надпреварата, но Тунис спечели групата с 5 точки и ще срещне Екваториална Гвинея на 1/4-финалите, а ДР Конго остана втори с 3 точки и ще играе срещу Конго в следващата фаза.

В същото време Кабо Верде и Замбия направиха 0:0 и взаимно си попречиха да се преборят за едно от първите две места. Титуляр за Кабо Верде беше бившият футболист на „Левски” Гари Родригес, който пропусна едно от най-чистите положения за своя тим. Нападателят на ЦСКА Луис Соарес - Платини отново остана на резервната скамейка на Кабо Верде и не получи шанс за изява.

В крайното класиране Кабо Верде остана на трето място с 3 точки след три равенства. Със същия актив, но по-добра голова разлика ДР Конго се класира за следващата фаза. Замбия завърши на последна позиция с 2 точки.