"Убеден съм, че "Левски" през пролетта ще изглежда по-сериозно", заяви треньорът на "сините" Стойчо Стоев в предаването Sport7. За близо 20 дни начело на отбора той вижда сериозна промяна, която му дава надежда, че тимът ще тръгне по по-добър път. Стоев говори за селекцията, като съобщи, че има някои пречки с трансфера на Салим Сисе от Спортинг (Лисабон).

"За 20 дни не могат да се променят много неща. Това, което мен ме радва е поведението на футболистите, старанието им, желанието да променят нещата, които на мен не ми харесват. Това няма как да не ми дава повод за оптимизъм. Убеден съм, че отборът ще изглежда по-сериозно", коментира Стоев пред TV7.

Той призна, че работи изключително добре със спортния директор Георги Иванов. "Допирните точки с Гонзо почти са се слели. Изключително добре работя с него, предполагам, че и той с мен. И двамата сме професионалисти и знаем, че това, което предстои пред нас е "Левски" да изглежда по-добре през пролетта и двете страни правим всичко възможно това да се случи", каза Стоев.

Специалистът коментира и евентуалните нови трансфери на "Герена". "Има някои пречки с трансфера на Салим Сисе. Докато един трансфер не се реализира, винаги е проблемен. Има някакви технически пречки, които поне на този етап стопират трансфера. Надявам се да се изчистят, за да може този футболист да дойде", съобщи треньорът.

"Твърде рано е да давам и оценки и за Осман Джалоу. След втората тренировка днес добих малко повече впечатления. Като начало е добре, но е твърде рано да се говори. Нека да мине утре и в сряда контролата и предполагам, че за себе си ще имам по-голяма яснота за този футболист. И при Либан Абди още нищо не е сигурно. Ако дойде при нас, по-скоро ще е футболист под наем. От няколко дни имаме конкретни разговори с отбора му. На всички футболисти им казах, че истината за развитието на един отбор, е в силната конкуренция. Ако я няма, отборът ще страда", заяви Стоев.

Той призна, че освен тези имена, на "Герена" на този етап други футболисти не се очакват. Стоев отрече възможността някой от Луис Педро, Борислав Стойчев или Аймен Белаид да напусне тима.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка