При минус 25 градуса по Целзий външна температура протече първата официална тренировка на Марек Юнион-Ивкони в зала "Север" в Новосибирск. Участие в заниманието не взе единствено Венцислав Трифонов. Както БЛИЦ вече съобщи, центърът се възстановява от контузия на рамото и се подготвя по специална програма.

Отборът пристигна в ранните часове на 26 януари в най-големия град в Сибир, въпреки че отлетя рано сутринта на неделя. Причината за това бе близо 10-часовият престой в Истанбул. Време, което бе уплътнено с посещение на някои от забележителностите на мегаполиса. Въпреки рязката смяна на температурата усещането за -44 градуса при реални -32 не попречи на отличното настроение на групата след близо 6-часовия полет.

Утре, 27 януари, предстои и втората официална тренировка на Марек. Заниманието е от 6 часа сутринта българско време (10 часа местно). Последният мач на дупничани от група "В" на Шампионската лига по волейбол срещу Локомотив е от 19 часа и ще може да бъде наблюдаван пряко по Laola1.tv./БЛИЦ