"Ботев" (Пловдив) изпуска двама от основните си футболисти. БЛИЦ разбра, че Адам Стаховяк и Томас Иршак категорично отказват да подновят договорите си на по-ниски заплати и двете страни са на път да се разделят. Полският вратар и чешкият халф имат контракти до края на сезона, като от ръководството ги натискат да склонят да играят за по-ниски заплати.

Първият ход на шефовете на "Ботев" беше предприет в събота, когато двамата чужденци бяха изпратени да тренират отделно от отбора и не взеха участие в контролата с Берое (1:0). Момчил Цветанов и Даниел Златков също не играха в този мач. И от тях се иска да преподпишат контрактите си на по-ниска заплата заради финансовите проблеми в клуба.

Ръководството води преговори и с още няколко играчи, сред които Мариян Огнянов, Иван Цветков и Йордан Христов. Стаховяк и Иршак обаче са категорични и няма да склонят пред исканията на шефовете.

Двамата вече веднъж се навиха да си намалят възнагражденията и не искат да го правят отново.

В "Ботев" (Пловдив) очакват оферти от клубове-кандидати за Иршак и Стаховяк, като са готови на раздяла с тях срещу скромна трансферна сума, при положение, че през лятото ще ги изпуснат без пари.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка