Треньорът на волейболния Монтана Георги Петров заподозря черно тото при победата на тима му с 3:0 (25:16, 25:14, 25:15) над Миньор (Перник). Според него е имало странни отигравания от страна на гостите, които правели всякакви маймунджилъци.
 
„Не знам дали да се радвам от победата. Ако Миньор все така играе, е позор за волейбола. Аз мислех, че мачът с Габрово е слаб, но този с Перник за мен е срам за спорта. Смятам, че има известна доза нарочно поведение на игрището и това не трябва да се допуска“, заяви Петров пред сайта chervenkarton.com.
 
„Ние сме крайно разочаровани, насладата от този мач липсва. Нито едно от момчетата не бе доволно и не се зарадва на победата. Двубоят бе опорочен. Не трябва да се допускат такива срещи. Казах и на треньорите от Миньор, че това не е спортсменско”, допълни наставникът на Монтана.
 
„Има залагания на резултат. Ако заложиш, че ще паднеш под 15 или 20 т., нищо че коефициентът може да скочи много при очаквана наша победа. Гостите нарочно губеха сервис и биеха в аут. Правеха всякакви маймунджилъци, като второ докосване и др. Аз съм разочарован. Във волейбола не трябва да има такива мачове", категоричен е Георги Петров.