Кристиано Роналдо получи четвъртия си червен картон в Примера дивисион при победата на Реал (Мадрид) с 2:1 над Кордоба. Португалецът беше отстранен от игра, след като ритна и удари Едимар от противниковия тим.
 
Това накара испанските медии да поразровят статистиката и да видят кои са нападателите с най-много червени картони в историята на испанския елит.
 
По принцип класацията за най-много изгонвания по време на мач се води от защитници като Агуадо, Пабло Алфаро и Хуанито. Нападателите обикновено най-често са жертва на грубостта на съперника, но това не означава, че не получават червени картони.
 
Лидер в своеобразната ранглиста е легендарният мексиканец Уго Санчес, който е гонен цели 10 пъти по време на кариерата си в Примера дивисион. Два червени картона получава като играч на Атлетико (Мадрид), седем с екипа на Реал (Мадрид), а един път е гонен като футболист на Райо Валекано.
 
Втори е Хуан Еснайдер с девет отстранявания от игра. Аржентинецът има шест червени картона като футболист на Сарагоса. По един път е гонен с екипите на Атлетико (Мадрид), Депортиво (Ла Коруня) и Мурсия. Той има и един червен картон в Сегунда дивисион като футболист на втория тим на Реал (Мадрид).
 
Третото място с по осем червени картона се дели от четирима играчи, двама от които българи. Това са Христо Стоичков, Любослав Пенев, Ариц Адурис и Дарио Силва. Стоичков и Пенев предимно са били гонени заради бурни протести срещу съдийски решения. Трябва да се отбележи, че в тази класация не влиза най-известният червен картон на Камата. Настъпването на съдията Урисар Аспитарте е по време на мач за Суперкупата срещу Реал (Мадрид).