Претендентът за президентския пост на ФИФА Жером Шампан обвини действащия шеф на световната футболна централа и боса на УЕФА Мишел Платини в интелектуална кражба. Той твърди, че двамата използват негови идеи и ги представят за свои.
 
„Ще се боря до края, оставам оптимист. Поддържат ме няколко национални федерации. През февруари 2012 г. написах писмо до всички национални централи, в които явно подкрепям въвеждането на видеоповторения. Внезапно през миналото лято Сеп Блатер по време на конгреса на ФИФА в Сао Пауло поиска въвеждането на повторения за решаване на спорните ситуации. Преди това той винаги беше против този ход“, обяви Шампан пред „Билд“.
 
„В същото си изложение до федерациите аз призовах за въвеждане на оранжев картон, който да означава отстраняване на футболист за 2-3 минути от игра. Сега Платини вече няколко месеца обикаля света и говори за своята идея за бял картон, който има същата функция като моя оранжев картон. Тези двамата ми крадат идеите“, допълва кандидатът за президентския пост на ФИФА.