Мария Шарапова с лекота се класира на 1/4-финалите на Аустрелиън Оупън, елиминирайки китайката Шуай Пън с убедителното 6:3, 6:0. Поставената под номер 2 в схемата рускиня не остави шанс на противничката и след точно 1 час и 15 минути игра си осигури продължаването в следващата фаза.

Любопитното е, че на 1/4-финалите гаджето на Григор Димитров ще има за съперник Южени Бушар, която малко по-рано отстрани по пътя си Ирина-Камелия Бегу от Румъния след успех с 6:1, 5:7, 6:2. Младата канадка е приятелка на българина. През февруари миналата година Григор и Бушар имаха интересно съвместно преживяване, играейки тенис във водата, като част от рекламно събитие. Българинът и канадката бяха заедно на яхта край плажа в Акапулко. След това пък Бушар призна, че се е забавлявала изключително много в компанията на Григор, което изобщо не се хареса на Шарапова.

За 20-годишната канадка това е четвърто класиране на 1/4-финал в турнир от Големия Шлем. Винаги, когато е стигала до това стъпало, е изкачвала поне още едно - 1/2-финали в Мелбърн, Париж и Лондон през 2014 г.

Шарапова и Бушар играха за последно една срещу друга на 1/2-финалите на миналогодишния "Ролан Гарос", когато Маша се наложи с 4:6, 7:5, 6:2. В единственият им двубой на хард е и най-убедителният успех на рускинята - 6:2, 6:0 в Маями.

"В последните два кръга се справих много добре", заяви доволната Шарапова след елиминирането на Шуай Пън.

"Шуай е много борбена тенисистка, взима топката рано и играе с плоски и дълбоки удари, но се справих. Миналата година загубих в четвърти кръг, а сега правя крачка напрад, което е много радостно. Изглеждам спокойна, но в същото време в мен има много емоции на корта. Срещу Южени ще е много трудно. Миналата година тя постигна страхотни разултати. Много е уверена и играе със самочувствие. Надявам се все пак да се представя успешно срещу нея", каза още приятелката на Григор Димитров.

Припомняме, че около 12 часа днес стартира срещата на Гришо с Анди Мъри, която ще може да гледате директно с картина в БЛИЦ.