Треньорът на Григор Димитров - Роджър Рашийд, разкри в кое се крие най-голямата сила на българския тенисист на корта и добави, че спечелването на титла от Големия шлем е напълно реална цел.

На Гришо предстои 1/8-финал с Анди Мъри на Откритото първенство на Австралия. Британецът и най-добрият български тенисист излизат един срещу друг в неделя по обяд - около 11:30 - 12:00 часа. Двубоят отново ще бъде предаван директно с картина в БЛИЦ.

"Играта на Григор се промени във всеки един аспект откакто работим заедно. Няма нито едно нещо, върху което да не сме се трудили и подобрили. Като прибавим към това увереността ни в това, което правим и така получаваме качествени резултати", сподели Роджър Рашийд за работата с Григор Димитров.

"Най-голямата сила на Григор е, че той има толкова много накъде да се развива, ако поиска. Запази ли страстта в играта си, пред него стоят доста стъпала за изкачване”, категоричен е австралийският специалист.

„Целите ни за 2015 година са простички. Разбира се, мислим и мащабно, вярваме, че можем да спечелим титла от Шлема, но засега редим малките парченца от пъзела. В тениса трябва да имаш план, да осъзнаваш към какво се стремиш и да не се съмняваш в себе си. Трябва да си наясно, че за да станеш състезател от елита се изисква време, но и да не се отпускаш твърде много. Работата ми като треньор е да изстисквам най-доброто от Григор във всеки ден, в който работим заедно”.

„Когато започнахме сътрудничеството си, той притежаваше толкова суров талант и да го виждам как се развива е невероятно усещане. Най-важното, което ми позволява да работя с Григор е неговото отношение към процеса на тренировки, уважението му и умението му да третира всички като равни. Не бих тренирал страхотен талант, ако той не притежава тези качества", завърши наставникът на най-добрия български тенисист.

Григор Димитров и Анди Мъри са играли шест пъти помежду си до момента, като шотландецът води с 4-2 победи. В първите три мача той бе безапелационен – спечели ги, като дори не даде сет на българина. Последваха две поредни победи на Григор, за да дойде последният двубой, който отново бе за Мъри.

Мачовете между Григор Димитров и Анди Мъри:
2011, Банкок, 1/4-финал, хард, Мъри – Димитров 6:4, 6:4
2013, Бризбейн, финал, хард, Мъри – Димитров 7:6, 6:4
2013, Маями, 1/32-финал, хард, Мъри – Димитров 7:6, 6:3
2014, Акапулко, полуфинал, хард, Димитров – Мъри 4:6, 7:6, 6:2
2014, Уимбълдън, 1/4-финал, Димитров – Мъри 6:1, 7:6, 6:2
2014, Париж, Мастърс, 1/16-финал, Мъри – Димитров 6:3, 6:3