"Левски" разби с класическото 3:0 шампиона на Азербайджан Карабах в контролна среща. Проверката ще се запомни с четирите дузпи, които съдията от Турция Бурак Дагез отсъди. Поведението на рефера е съмнително, предвид непрестанните твърдения, че в южната ни съседка съдиите са главните действащи лица в контролите, в които често се манипулират резултати с цел печалби от залози. Дагез даде по две дузпи за "Левски" и Карабах, като "сините" отбелязаха своите удари от бялата точка, докато при изпълненията на азерите първо Пламен Илиев спаси, а след това и сръбският страж Боян Йоргачевич.

Валери Домовчийски откри резултата от дузпа в 7-ата минута, а в 46-ата удвои преднината на "Левски". В 50-ата минута и Антонио Аниете се разписа от 11-метров наказателен удар, за да се стигне до първата победа за тима на Стойчо Стоев на лагера в Турция. Припомняме, че преди 3 дни "сините" направиха 1:1 с украинския Ворскла (Полтава).

levski_sadia.jpg

levski_sadia1.jpg

За контролата с Карабах днес Стойчо Стоев започна с Пламен Илиев на вратата. В защита играха Роман Прохазка - най-вдясно, Сашо Александров - на левия бек, а Борислав Стойчев и Емил Нину бяха двойката централни защитници. Александров беше на непривична за него позиция, тъй като Веселин Минев и Мики Орачев са контузени. Пред отбраната започнаха Стефан Велев, Мигел Бедоя и Антонио Аниете. По фланговете Стоев заложи на Божидар Краев и Луис Педро, а капитанът Валери Домовчийски поведе атаката. В 50-ата минута Пламен Илиев отстъпи мястото си на новия вратар - сърбинът Боян Йоргачевич, а през втората част на смяна за "Левски" влязоха още Наджиб Амари, Илия Димитров, Борислав Цонев, Владислав Мисяк и Галин Ташев.

Освен Мики Орачев и Минев, контролата отстрани изгледаха още Владимир Гаджев, Георги Сърмов и Аймен Белаид. Последният почивка заради умора след пробите в Болтън и прибирането в лагера на "Левски" само часове преди мача с Карабах.

Двубоят започна с дузпа за азерите. След като Сашо Александров игра с ръка в наказателното поле, съдията от Турция посочи бялата точка, но Пламен Илиев спаси изпълнението на Ричард Алмейда. Още в 6-ата минута се стигна до втора дузпа в мача. Антонио Аниете беше фаулиран в наказателното поле на Карабах и "сините", а Домовчийски отбеляза - 1:0 за "Левски".

В 18-ата минута Аниете подаде към Краев, който удари греда. До почивката липсваха чистите положения и пред двете врати. В 32-ата минута съдията вдигна само жълт картон на Надиров за удар с лакът в лицето на Борислав Стойчев. Новоизлюпеният национал на "Левски" получи медицинска помощ и продължи участие в срещата.

Веднага след началото на второто полувреме неразбирателство между защитник на Карабах и вратаря позволи на Домовчийски да се разпише на празна врата, удвоявайки преднината на "Левски" - 2:0.

В 49-ата минута беше отсъдена третата дузпа в контролата и втора за "Левски". След добра комбинация на Краев с Прохазка, топката стигна до Домовчийски, който стреля, но в ръката на защитник. От бялата точка Аниете хладнокръвно реализира за 3:0.

В 69-ата бе отсъдена четвърта дузпа в срещата за игра с ръка на Прохазка, която обаче по-скоро бе извън наказателното поле на "сините". Диас си заложи топката, но плонжиралият в долния си ляв ъгъл Боян Йоргачевич спаси, запазвайки класическата преднина на "Левски" с 3:0.

Следващата контрола на "сините" от лагера в Турция е в сряда срещу носителя на Купата на Молдова - Милсами.

Контролата по минути - ТУК!

КАРАБАХ - "ЛЕВСКИ" 0:3
0:1 Валери Домовчийски (7-дузпа), 0:2 Валери Домовчийски (46), 0:3 Антонио Аниете (50)

"ЛЕВСКИ": Пламен Илиев (50-Боян Йоргачевич), Роман Прохазка, Борислав Стойчев, Емил Нину, Сашо Александров jalt.jpg (82-Галин Ташев), Стефан Велев, Мигел Бедоя, Антонио Аниете topka.jpg (70-Борислав Цонев), Луис Педро (46-Наджиб Амари), Божидар Краев (80-Владислав Мисяк), Валери Домовчийски topka.jpg topka.jpg (63-Илия Димитров)

КАРАБАХ: 13.Ибрахим Шехич, 2.Кара Карайев, 5.Максим Медведев, 10.Муарем Муарем, 14.Решад Садигов, 17.Вюкар Надиров jalt.jpg, 20.Ричард Алмейда, 25.Анис Аколи, 41.Лерой Корк, 55.Бедави Хюсеинов, 99.Намик Елесгеров

Съдия: Бурак Дагез (Турция)

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка