Световният №1 Новак Джокович се класира за 1/8-финалите на Аустрелиън Оупън. В мач от третия кръг лидерът в световната ранглиста се наложи с 3:0 сета (7:6 (8), 6:4, 6:4) над Фернандо Вердаско.

Първият сет бе решен в тайбрек. Вердаско имаше преднина при 3:1 точки, но допусна грешки и сърбинът взе нещата в свои ръце. При 6:5 Джокович имаше сетбол, който обаче Вердаско отрази. Ноле обаче затвори сета при 10:8 точки в тайбрека. В началото на втория сет сърбинът проби за 2:0, а при подаването си изостана с 0:40 и Вердаско можеше да върне бързо пробива. Тогава Ноле показа защо е един от най-добрите и направи серия от три поредни аса. Ноле се измъкна и поведе с 3:0. До края на сета №1 в света нямаше проблеми и спечели с 6:4. В третия сет отново един пробив в полза на Джокович се оказа достатъчен.

В опит за осма поредна година да достигне до четвъртфиналите Ноле ще се изправи срещу намиращия се във великолепна форма Жил Мюлер. Първата ракета на Люксембург днес наниза 24 аса и пречупи Джон Иснър със 7-6 (4), 7-6 (6), 6-4.