Александра Жекова остана далеч от желаното класиране при тазгодишното си участие на X Games в Аспен (САЩ). Българската сноубордистка не направи добри стартове в сериите и остана да се състезава в малкия финал. Тя премина квалификационната серия, но в полуфинала остана едва четвърта, което я остави да се състезава в малкия финал. За големия се класираха първите три състезателки от двата полуфинала, а за съжаление Жекова не бе сред тях. В своята полуфинална серия българката се нареди след Доминик Малте, Бел Брокхофт и Микаела Мойоли.

В малкия финал Александра тръгна добре, но последва падане и завърши последна. "За съжаление състезанието за мен приключи не така, аккто исках. Сноубордът ми не беше перфектен и отново направих грешки. Беше трудно да намеря добър начин да изпреваря останалите. В малкия финал паднах и завърших последна. поздравления за всички мъже и жени, които дадоха всичко от себе си и завършиха в Топ 3", написа Жекова в социалната мрежа "Фейсбук".

Състезанието спечели Линдзи Джакобелис (САЩ) с време 0:53.085 секунди, а след нея останаха Доминик Малте (Канада) и Нели Моан Локо (Франция).

26.jpg