ЦСКА записа втора победа в контролите в Турция. След като вчера „червените” надиграха с 1:0 Аален, днес играчите на Стойчо Младенов се справиха и с коравия украински Металист (Харков) с 2:1. Жуан Фелипе и Аурелиен Йоахим бяха точни за българския тим, а Кобин вкара попадението за украинците от дузпа.

Стойчо Младенов пусна като титуляри трима от новите играчи - Максимс Уваренко, Амансио Фортес и Марио Бъркляча, а през второто полувреме на терена се появиха Николич и вратаря Ел Харуби. Пълни 90 минути на терена за "червените" играха само Венци Василев, Тончи Кукоч и Пламен Крачунов.

Футболистите на ЦСКА Ясин Ел Харуби и Стефан Николич получиха червени картони през втората част, но и двамата останаха на терена и доиграха мача. Черногорският нападател се отчете и с греда в 71-ата минута.

Украинците тръгнаха по-добре в мача, но постепенно ЦСКА намери своя ритъм и започна да организира хубави атаки. Фортес и Буш обаче пропуснаха да реализират сами срещу стража на Металист.

Нищо обаче не бе в състояние да спаси украинците в 39-ата минута, когато ЦСКА откри резултата. Амансио Фортес финтира бранител на Металист и подаде отлично към притичалия Жуан Фелипе, който останал очи в очи със стража на украинците вкара в долния десен ъгъл - 1:0 за ЦСКА.

Шест минути по-късно Металист изравни. Това стори Кобин, който реализира от дузпа отсъдена за нарушение на Фортес срещу голмайстора на украинците.

В началото на второто полувреме Металист имаше чудесна възможност да поведе отново, но Ел Харуби се намеси решително при удари от близо разстояние. Преди това и гредата спаси стража на „червените”.

ЦСКА стигна до успеха в 85-та минута, когато Йоахим се извиси над защитата на Металист при центриране и с глава направи безпомощен вратаря на противника за крайното 2:1 за „червените”.

ЦСКА - Металист (Харков) 2:1

1:0 Жуан Фелипе (38), 1:1 Кобин (44), 2:1 Аурелиен Йоахим (85)

Срещата по минути:
1 - svirkata.jpg начало на мача
5 - Добра ситуация за украинците, но ударът с глава на Бобко минава покрай гредата.
18 - Хубав далечен удар на Фортес, но вратарят на Металист избива в корнер.
38- topka.jpgГОЛ ЗА ЦСКА! Защитата на Металист сбърка, новото попълнение на ЦСКА Фортес открадна топката и намери Фелипе, който вкара с плътен удар покрай вратаря!
43- ДУЗПА! Фортес събори Кобин в наказателното си поле и съдията посочи бялата точка!
44-topka.jpg ГОЛ ЗА МЕТАЛИСТ! Кобин, който бе фаулиран за наказателния удар, стреля силно и не остави шансове на Уваренко!
45- Край на първото полувреме

46- Начало на второто полувреме
51- Червен картон за вратаря на ЦСКА Ясин Ел Харуби, който излезе извън наказателното поле и фаулира откъснал се нападател. Двата тима обаче се разбраха футболистът да остане на терена.
52- Уникален пропуск на играчите на Металист. След изстрел от фаул топката се удари в горната греда, последва удар с глава на играч на украинците, който бе избит от Ел Харуби, последва трети удар, който също бе спасен от стража, а след това бранител успя да избие топката надалеч.
71- Греда! Стефан Никулич стреля с глава, но топката срещна гредата.
88- Червен картон! Никулич получи директен червен картон за фаул срещу играч на Металург, но остана на терена и доигра срещата.
85- topka.jpgГОЛ ЗА ЦСКА! Йоахим засече с глава центриране отдясно и изведе ЦСКА отново напред в резултата
90- svirkata.jpgКрай на мача

ЦСКА: Максимс Уваренко (46-Ел Харуби), Венци Василев, Апостол Попов (40-Причиненко), Пламен Крачунов, Тончи Кукоч, Стивън Сънди (46-Николич), Тони Силва (73-Витанов), Жуан Фелипе (46-Галчев), Амансио Фортес (46-Милисавлевич), Марио Бъркляча (46-Маркиньос), Серджиу Буш (46-Йоахим)
Металист: Дисленкович, Кобин, Новак, Шенчник, Осман, Краснопорьов, Шарпар, Бобко, Едмар, Болбат, Гоменюк

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка