Легендарната българска треньорка по тенис и майка на знаменитите сестри Малееви - Юлия Берберян, гостува в сутрешния блок на БНТ, където се изказа ласкаво за Григор Димитров и Цветана Пиронкова.

"Не успях да гледам тази сутрин Цвети срещу Цибулкова, само разбрах, че е загубила. Но това е нормално. Цибулкова е в отлична форма, много добра тенисистка е", коментира Берберян.

"Трябва да се гордеем с Григор и Цвети, бъдещето е пред тях. Аз имам много добри спомени от Австралия, защото Маги беше на 15 години, когато спечели титлата в девическия шампионат до 18 г. Моите момичета влязоха в историята, защото за първи път три сестри бяха поставени в турнир от Големия Шлем. Нямаше друг такъв случай", припомни Юлия Берберян.

Легендарната треньорка пожела успех на Григор Димитров срещу следващия му противник - Маркос Багдатис - "На Григор му е комфортно на кортовете в Австралия, това си личи. Багдатис обаче е опасен, борец е и очаквам интересен мач. За Григор е много добре, че вече работи със Стефан Вивие, който дълги години беше физиотерапевт на Роджър Федерер."

"Не е честно да сравняват Григор с Федерер, Григор си е Григор. Да, имат физическа прилика. Дано нашето момче също стигне върха. Димитров има хубав бекхенд, добро движение по игрището, но нека не го сравняваме с Федерер. Бих искала нашите деца да подражават на Григор. Също така се надявам държавата да подкрепя спорта. Това нещо е задължително да се случва. Сега виждаме как във всички клубове в България децата си плащат, за да тренират. Въпросът е къде отиват тези такси", коментира още Берберян.

На въпрос как се отразява на Григор връзката му с Мария Шарапова, майката на сестри Малееви каза: "Много им е тежко. Те са известни и не могат да се изолират, няма как да не разговарят с медиите. Не могат да се скрият. В интерес на спортиста, а и в интерес на медиите е да има показност. Сигурно не им е приятно постоянно да ги разпитват и да ги търсят за интервюта, но трябва да свикват."