Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова отпадна безславно от Аустрелиън Оупън след тежко поражение от Доминика Цибулкова - 2:6, 0:6. Словачката, която е №10 в световната ранглиста и финалистка от миналата година в Мелбърн, не остави шанс на българката и за пореден път я надви. Пиронкова вече има 8 загуби от кошмара си, а освен това отново не успя да преодолее втори кръг на Аустрелиън Оупън. Единственият триумф за Цвети над Цибулкова датира от Олимпиадата в Лондон през 2012 година - 7:6(4), 6:2.

Пиронкова, която беше окуражавана от трибуните с възгласи "Българи юнаци!", донякъде се противопостави на противничката си само в първия сет, а във втория беше тотално надиграна и разбита с 6:0. Цвети беше максимално затруднена от мощните удари на здравата словачка, а загубата логично дойде, след като нашето момиче не успяваше да печели сервис геймовете си.

В третия кръг в Мелбърн Цибулкова ще срещне победителката от мача между Дениса Алертова от Чехия и Ализе Корне от Франция.

Tennis. ITF TourЦВЕТАНА ПИРОНКОВА - ДОМИНИКА ЦИБУЛКОВА 2:6, 0:6

ПЪРВИ СЕТ
Цибулкова стартира убедително, печелейки подаването си на нула - 1:0 гейма. Още при първото си сервиране Пиронкова допусна да бъде пробита. Българката спаси два геймбола при 40:15 за словачката, но Цибулкова все пак поведе с 2:0.

Цвети е окуражавана с възгласи от трибуните: "Българи юнаци!". Там са и родителите й - баща й и нейн треньор Кирил Пиронков, както и майка й Радосвета. 

BG_fenove.jpg

Последва трети пореден пробив в мача и пловдивчанката вече изоставаше с 1:3, след като не успя да спечели подаването си. В петия гейм Пиронкова беше близо отново да направи пробив, но Цибулкова този път не се пропука и поведе с 4:1. Последва много оспорван гейм, в който мрежата се намеси в полза на словачката за 30-30. Частта отново премина през няколко дюса, но накрая българката спечели първия си сервис гейм от началото, за да изостава с 2:4.

Цибулкова дръпна до 5:2, след като спечели гейма на 15 и на Пиронкова й се наложи да сервира за оставане в сета. Българката обаче беше пробита, след като словачката набързо поведе с 40:0, което означаваше и три сетбола. Десетата в света материализира още първия с убийствен форхенд ретур - 6:2 за Цибулкова след 43 минути.

pir_set1_1.jpg

ВТОРИ СЕТ
В началото на втората част Пиронкова постави под напрежение Цибулкова, което изравни до 30-30, след което българката сгреши лесна топка, давайки геймбол на съперничката. Цибулкова се възползва и поведе с 1:0, след което направи пробив за 2:0. Словачката го затвърди след поредния гейм на сметката си за 3:0, а до края пловдивчанката така и не намери верния ритъм и не взе нито гейм на кошмара си от Словакия - 6:0 за Цибулкова след едва 30 минути и класиране в третия кръг на Аустрелиън Оупън.


pir_set2.jpg