Церемонията по награждаването на футболист №1 на България за 2014 година ще се състои, научи БЛИЦ. Както е известно, организирането на тържеството беше пред провал, но в крайна сметка фирмата „Дакс Медия”, държаща правата, се е съгласила да спаси положението.
 
Награждаването и официалното обявяване на победителя и неговите подгласници ще се проведе на 17 февруари, съобщиха наши източници.
 
„Нещата бяха пред провал. Първоначално бе решено събитието да е през февруари. После обаче организацията удари на камък. Никой не искаше да поеме разходите, включително и „Дакс Медия”. БФС се ангажира само със събирането на гласовете на журналистите и преброяването на анкетните карти. Преди няколко дни всичко се преобърна на 180 градуса, тъй като от „Дакс Медия” в лицето на Весела Лечева решиха да действат. В противен случай щяхме да се прочуем – за първи път от създаването на анкетата нямаше да има церемония”, уточниха запознати.
 
Както БЛИЦ първи съобщи, футболист №1 за миналата година е Владислав Стоянов, който има огромна преднина на върха. Второто място е за неговия съотборник от Лудогорец Светослав Дяков.
 
Сигурни източници разкриха още, че трети е Димитър Бербатов. Преди окончателното преброяване на гласовете Митко спореше за „бронза” с Георги Миланов, но в крайна сметка го е изпреварил.