"А" група се къпе в милиони. Домусчиев зарадва българския футбол с 30 милиона. Домусчиев налива десетки милиони в "А" група. Все заглавия в родните медии отпреди няколко дни. Да й завиди човек на нашата опоскана "А" група с толкова милиони, идващи от центъра на Лудогорието. Седиш и цъкаш с език, да вяраваш или да не вярваш. Та с толкова пари клубовете ни направо ще полетят. Минаха няколко дни, никой не посмя да зададе въпросите такива, каквито са. Едни си траят, защото са на хранилката, други ги е страх, трети нещо друго ги спира, но всички до един си говорят за това, което се случва. А то не е никак добро за българския футбол при този сценарий. Никъде, повтаряме, никъде по света няма футболен бос, който да плаща на всички останали клубове в елита. Само в България е така.

И защо? Защото някой позволява на Домусчиев да монополизира и приватизира българския футбол в последните няколко години. Ако някой отрече, че това не е монопол, значи не говорим на един език. 100 процента собственост върху телевизионните права на клубовете си е чист монопол, какъвто и партията майка не е имала преди 10 ноември. Със 100 процента сигурно е побеждавал единствено Ким Ир Сен, после Ким Чен Ир и сега наследникът му Ким Чен Ун. Ама в Северна Корея, а България уж е в Европейския съюз. В Европейския съюз е дръжки, футболът ни е точно като в Пхенян. Един човек казва, тропа по масата и всичко е решено. Другите са безгласни, а и излиза, че са доволни, след като вече седмица никой не надигна гласец да каже нещо против. Как ще е против, когато на година ще му дойдат от небето едни 500-600 хиляди лева от ТВ права. С тези пари отбори като Хасково и Марек направо си уреждат съществуването.

Прокурори, главни прокурори и тем подобни се занимават с какви ли не дела. Питаме, редно ли е да има подобен монопол и кой го позволи? Как ще играят част от отборите в първата шестица? Защото още отсега се чува, че дадени тимове, които няма да играят за нищо ще скачат на едни и ще полягат на други. Съвсем логично е, след като някой ти дава пари, да не се напрягаш срещу него и да се озъбиш на противниците. И къде отива тогава феърплеят?! На майна си райна, ама нали е важна националната кауза. За "спектакъла" на Марек срещу Лудогорец и секирите на същия този Марек срещу ЦСКА и "Левски" няма какво да говорим. През пролетта ще ставаме свидетели на още такива мачове, защото един плаща и той поръчва музиката. Днес му свирят на него, утре местят катуна и свирят на друг, но пак по поръчка. Монопол му е майката и тоталитаризъм. Като в Северна Корея...
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ