Григор Димитров стана първият тенисист в мъжката част на схемата на Аустрелиън Оупън 2015, който записва победа. Българинът се наложи с 6:2, 6:3, 6:2 над Дъстин Браун (Германия). Срещата продължи едва 69 минути, а хасковлията заби 11 аса срещу 2 на немеца с ямайски корени. Победата донесе на Гришо 45 точки за световната ранглиста и 60 000 австралийски долара от наградния фонд. Следващият съперник на Димитров ще бъде излъчен в срещата между Лукаш Лацко и Максимо Гонсалес.
 
3_1.jpg

ПЪРВИ СЕТ
Григор Димитров поведе с 2:0, след като проби още във втория гейм на мача. Българинът обаче имаше трудности с пласирането на техничните удари, което позволи на Браун да спечели доста точки. Въпреки това Гришо затвърди пробива и поведе с 3:0. Едва след това германецът спечели първия си гейм в мача, пласирайки хубаво воле по късия диагонал. Димитров отговори достойно, спечелвайки бързо подаването си, но Браун измъкна гейм при свой сервис. След това Григор взе подаването си на нула и се доближи на гейм от спечелване на първия сет. Това стана факт бързо, тъй като българският тенисист направи втория си пробив в мача -  6:2.

3_2.jpg
 
ВТОРИ СЕТ
Втората част започна без пробив. Това продължи до 3:3 гейма. След това българинът спечели подаването си на нула и поведе с 4:3. Последва пробив в полза на Димитров, който имаше три брейкпоинта, но позволи изравняване за 40:40, преди да измъкне сервирането на тъмнокожия германец. После Димитров лесно взе свой сервис гейм и ликува във втория сет с 6:3.

3_3.jpg
 
ТРЕТИ СЕТ
Дъстин Браун за първи път в мача поведе в резултата, спечелвайки подаването си в началото на третата част. Гришо изравни, взимайки своя сервис гейм. Германецът отново излезе напред. Гришо обаче не само изравни, но след това направи и пробив, за да поведе за първи път в резултата в третия сет. След това Димитров затвърди пробива, взимайки подаването си. Явно тук се пречупи играта на Браун, който допусна да бъде пробит на нула и Григор се доближи на гейм от победен старт на Аустрелиън Оупън. Димитров не чака дълго, тъй като спечели своя сервис на нула.
 
3_4.jpg