Тодор Батков вече не е съдружник с Кирил Домусчиев, разбра БЛИЦ от сигурни източници. Босът на "Левски" се е оттеглил от "Футбол Про Медия" - фирмата, притежаваща телевизионните права за родните футболни мачове, в която адвокатът имаше основен дял заедно със собственика на Лудогорец.

Батков е продал своите 50% на Домусчиев. По този начин "Футбол Про Медиа" става изцяло собственост на благодетеля на Лудогорец, който през миналата година откупил и 10-те процента от "титаните" Димитър Борисов и Иво Иванов.

Сумата, която Батков ще вземе от Домусчиев за момента, не е известна, но парите са от важно значение за адвоката, който едва успява да се справя с финансирането на "Левски".

На среща в БФС днес Батков е обявил пред босовете на клубовете от "А" група, че е продал на Домусчиев своя дял от фирмата. Борислав Михайлов събра шефовете на отборите от елита за разискване на телевизионните права. Домусчиев е гарантирал пред клубовете, че плащането към тях ще бъде изрядно през 2015 година. Бизнесменът бил много доволен от сътрудничеството с "Нова телевизия", които имат договор с "Футбол Про Медиа" за излъчването на мачовете.

На сбирката в БФС представителите на клубовете са демонстрирали задоволство от факта, че и занапред ще се работи с "Нова телевизия". За повечето от отборите е много важно да получават навреме парите от тв правата, тъй като средствата са ключови в приходната част от бюджетите им.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ