Убитият показно снощи в парк "Лаута" емблематичен за града Димитър Стоянов - Митьо Лудия, е един от малкото, които са нокаутирали най-добрия ни боксьор Кубрат Пулев. Застреляният Стоянов е бивш юношески национал по бокс в средата на 90-те години. Талантливият тогава боксьор често ходи по подготвителни лагери, като на един от тях той нокаутира юношата тогава Пулев в спаринг-двубой.

Малко след това Лудия окачва ръкавиците и се отказва от бокса, като преминава в редиците на ММА бойците. Заради атрактивния си и агресивен стил на игра той бързо се превръща в любимец на публиката в прохождащия тогава у нас спорт, отбелязва Plovdivlive. През 2005 година заедно със свои приятели, Лудия организира първата галавечер по свободен бой в пловдивския панаир, която преминава при огромен интерес. В края на същата година Стоянов е в основата на създаването на българската федерация по ММА.

През 2006 година Митьо Лудия се отказва от активна спортна кариера и се захваща с бизнес със заложна къща. Именно даването на пари срещу залог е основната версия, по която работят полицаите. Така мислят и приятелите му, които смятат, че Стоянов е дал крупна сума на някого, който е решил да не му ги връща.

Още по темата:

ЕКСКЛУЗИВНО: Митьо Лудия е застрелян в Пловдив

Смъртта застигнала Лудия на крачки от новия му апартамент

Вижте лобното място на Митко Лудия, гръмнали го с ловна пушка (СНИМКИ)

Първо ВИДЕО от мястото на екзекуцията на Митко Лудия

Приятелите на Митко Лудия са в шок от потресаващото убийство!

ММА боецът Румен Димитров: Убийството на Митко Стоянов е шок за всички

Треньор на убития Димитър Стоянов: Казваха му Лудия, защото беше смел и излизаше срещу всеки

Лудия убит по поръчка на лихварски бос