Министърът на спорта Красен Кралев коментира проблемите на спорта у нас. Кралев бе гост в сутрешния блок на БНТ, където за пореден пък отговори на въпроси за проблемните бази на ЦСКА, проверките за "черно тото" и финансирането на спортните федерации.
 
"Базите на ЦСКА са си на ЦСКА. Имаме договор за концесия. Екипи на двете страни работят заедно. Няма напрежение. Те предлагат някои неща, които обсъждаме. Проблем с базите няма само в ЦСКА и в другите отбори е така. Tова може да бъде решено с новия закон за спорта.", коментира Кралев.
 
Той коментира и темата с "черното тото" у нас и проведените акции на полицията.
 
"Похвално е това, което прави полицията и футболният съюз. "Черното тото" е инкриминирано преди години у нас. И в другите държави имат проблеми с това. Там, където има залагания, там има манипулации. По данни, които получихме в България са наблюдавани над 47 срещи в различни спортове. Когато получим сигнали - проверяваме. Не открихме нередности. Полагаме максимални усилия, но е трудно да се докаже "черно тото". Важното е тези хора да усетят, че има напрежение", заяви Кралев.

Министърът обясни и за начина, по който ще бъдат финансирани спортните федерации. Кралев заяви, че няма да има фаворизирани спортове.

"Всички федерации ще имат обективен бюджет. Субективният фактор е изключен. Каквото си постигнал, такова ще ти е финансирането. Насочваме много средства към младите. На мен леката атлетика и футбола са ми любими спортове, боксът също, но всички спортове имат нужда от финансиране. Бюджетът ни от 66 милиона е крайно недостатъчен, но се радвам, че го запазихме и той не е намален за тази година. Разчитаме на сътрудничеството с бизнеса. Правим изследвания на световните практики в това отношение и ще направил анализ за мерките, с които да привлечем бизнеса", коментира Кралев.