Димитър Бербатов вкара първия си гол за 2015 година и на практика класира Монако за 1/2-финалите за Купата на Лигата във Франция. „Монегаските” сразиха у дома Гинган с 2:0 в 1/4-финална среща от турнира. Българинът реализира още в 8-ата минута, а сменилият го в 73-ата минута Антони Мартиал оформи крайния резултат в последните секунди.

Бербатов започна като титуляр и откри резултата още в 8-ата минута, разписвайки се отблизо с глава след центриране отляво на белгийския национал Яник Ферейра Караско. „Монегаските” продължиха да доминират, но резултатът остана непроменен до края на първата част. В 36-ата минута гостите останаха в намален състав, след като Кристоф Мандане бе изгонен с директен червен картон.

След почивката домакините продължиха да тормозят почти непрестанно защитата на гостите, а датският им вратар Йонас Льосъл отразяваше всички сериозни удари. В 69-ата минута Бербатов бе намерен на изгодна позиция от Жермен, но пропусна да се разпише за втори път. Минута по-късно българинът падна в наказателното поле на гостите, но получи жълт картон за симулация.

В 73-ата минута на мястото на Бербатов в игра се появи Антони Мартиал. До края на мача гостите опитаха финален щурм в търсене на изравнителен гол, но „монегаските” вкараха още едно попадение в последните секунди чрез Мартиал за крайното 2:0 и така се класираха за следващата фаза на турнира.

МОНАКО - Гинган 2:0
1:0 Димитър Бербатов (8), 2:0 Антони Мартиал (90+4)

berbatov_monaco.jpg

0.9zASFM.jpg