Председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева изрази възхищението си от спортния министър Красен Кралев. Съпругата на Наско Сираков написа дълъг пост във "Фейсбук", в който подробно описа отличните си впечатления от Кралев:

Г-н Министър, аз не само Ви вярвам, аз съм очарована!

От хората съм, които не се щадят да критикуват и хвалят заслужилите това /търпя критика и още повече похвала :)/. Публично и категорично съм изразявала мнение за всички министри на спорта /и не само на спорта/ по обясними причини - професията ми е свързана с този социален феномен СПОРТА!

След 6 срещи /три от които официални/ като Председател на най-успешната федерация през изтеклата година, ще си позволя да изразя мнението си за г-н Кралев.

Харесвам идеите и мащабното му мислене за развитието на спорта и неговото популяризиране. Запознах се с програмата за финансиране на Олимпийски спортове и дисциплини. Винаги ще има недоволни и винаги ще има какво да се допълни или промени в тази програма, но когато имаш успехи е лесно!
Нашият министър е свързан от дълги години със спорта, материята не му е чужда, а идеите му подсказват необходимата компетентност. Колеги от Варна, които са работили с него не пестят суперлативи.

Защо обаче вярвам на почтените му намерения и кое ме очарова:
Когато министърът ме срещна на входната врата на министерството и ме поздрави /това беше първата ни среща, която се превърна в официална/, след което поне 15 минути на същата тази входна врата задълбочно ми сподели идеите си за гимнастика, футбол, плуване...,без да се вълнува от влизащите и излизащите хора, когато ме запита за мнението и вижданията ми за развитието на спорта, напълно забравил протокола и отдаден на темата Спорт, това разкрива едни много съществени и необходими качества за всеки един Министър!

Приятните ми впечатления се потвърдиха, когато на най-престижната, официална церемония "Спортист на годината" , Министър Кралев се обърна спонтанно към делегацията ни, седейки в ложата пред нас-треньори, ръководство и "Златните момичета", загрижен, че може би ни пречи да наблюдаваме спектакъла и поиска дори да се премести от официално предоставената му ложа!

Обект на останалите наши срещи бяха професионални теми и проблеми, касаещи развитието на спорта. Мениджърското виждане и размах в идеите на г-н Кралев смятам, че са твърде ценни и необходими за динамичния характер на Спорта! Някак си това ме провокира да го разгранича от типичния български министър - политик!

Запознавайки се с неговата биография, не бях толкова изненадана от професионалните му качества - те са доказани и са факт! За мен обаче бяха много по-впечатляващи спонтанните му човешки реакции!

Професионализмът и придружаващата го компетентност са задължителни, но положителната личностна характеристика е гаранцията за успешната реализация на всеки министър!

В този ред на мисли, за втори път ще споделя, че Спортът случи на министър! Би било прекрасно идеите му да станат държавна политика!