Трансфер на Лионел Меси в Челси?! Това е най-обсъжданата футболна новина в последните няколко дни. Звездата на каталунците влезе в остър конфликт с треньора Луис Енрике, след като го остави резерва при загубата от Реал Сосиедад. От там насетне в Барселона ври и кипи, а според медиите в Испания и Англия Меси обмисля да напусне, като първата дестинация, за която се говори е Челси.

От лондонския клуб коментираха ситуацията. Според информациите евентуален трансфер на Меси в Челси би струвал от порядъка на 600 милиона евро. 250 милиона от тях са откупуващата клауза, а останалите са за заплати, комисионни и т.н. За да го финансират със собствени средства "сините" трябва да разпродадат много от водещите си футболисти и освен това да привлекат и други приходи, различни от парите на собственика Роман Абрамович.

"Само като видите за какви пари се говори около трансфер на Меси, сами се досещате, че не можем да си го позволим заради финансовия феърплей. А и Жозе Моуриньо вече каза - нямаме нужда от нови играчи и нямаме нужда от продажби", сподели асистент-мениджърът на Челси Стив Холанд./БЛИЦ