Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев участва в пресконференцията на старта на зимната подготовка.

"Имаме достатъчно футболисти, с които участвахме в Шампионска лига. Така че ако решим да вземем футболист, трябва да бъде значително по-висока класа. Затова оставаме с тези играчи към момента. Има запитвания към наши играчи, но трансфер може да се получи само когато собственикът е финансово удовлетворен", заяви Дерменджиев.

Има ли нещо, което да ви притеснява в началото на подготовката: "Не, нищо не ме притеснява, радвам се, че всички са тук и са здрави. Концентрацията на футболистите ще бъде само за вътрешното първенство, което ще бъде добре. Знаете, че едно е да играеш с Реал Мадрид и друго да се върнеш в нашата действителност."

"В един отбор е точно така - има футболисти, които не би трябвало да се продават или да се разделяш с тях. По моя преценка има 5-6 футболисти, с които не бива да се разделяме. Като казвам това имайте предвид, че има оферти, на които не може да се устои. И Владо, и Дяков, Моци, Марселиньо, Кайсара - това са водещи футболисти, които има интерес към тях. Не може обаче да се лишим също от Данчо Минев, Фабио Ешпиньо или Роман Безяк", допълни Дерменджиев.

На въпрос, бихте ли взел играч от ЦСКА и отговаря ли някой на нивото на Лудогорец, Дерменджиев отговори: "Не бих взел. От там нататък си отговаряйте защо."