Звездата на Барселона Лионел Меси пристигна 20 минути по-рано за днешната тренировка на тима, информират испанските медии. Предполага се, че ранното идване на аржентинеца се дължи на планирана среща със съотборниците му Шави, Андрес Иниеста и Серхио Бускетс.
 
Очаква се тримата да опитат да успокоят скандала между Меси и треньора Луис Енрике. Както е известно, звездата на „блаугранас“ скочи на наставника, след като остана резерва при загубата с 0:1 от Реал Сосиедад в неделя. Радио „Кадена Копе“ обяви, че в съблекалнята е имало скандал между Луис Енрике и Бълхата, като Меси е изразил недоволство от тактиката и прекалено самоуверените решения на треньора.
 
След това Лионел Меси не се яви на тренировката в понеделник. От клуба го извиниха с оправдание за стомашен проблем. Според информациите обаче аржентинецът не се е обадил в клуба да известни за отсъствието си, което било открито от Шави малко преди началото на заниманието. Капитанът на Барса отишъл да предупреди Луис Енрике, който бил в кабинета си. Треньорът се ядосал и се заканил да глоби звездата.
 
Според каталунските медии целият скандал е бил предшестван от свада между Меси и Енрике по време на тренировка. Треньорът е отменил гол на звездата, а в резултат на това аржентинецът напуснал и заявил: „Чакам те съблекалнята, за да се разберем.“