"На този етап нови попълнения в Лудогорец няма да идват, защото такива за момента не са необходими на отбора", заяви треньорът Георги Дерменджиев в сутрешния блок на БТВ. "Имаме достатъчно добър и обигран отбор. Аз и друг път съм го казвал. Ние ще привлечем футболисти, които ще бъдат от много по-добра класа, за да се вдигне нивото. През пролетта ще играят тези футболисти, които изнесоха на плещите си мачовете от първенството и Шампионската лига", обясни Дерменджиев.

На въпрос дали е възможно разградчани да се разделят с някой от играчите си с изходящ трансфер, треньорът отговори: "Такива слухове винаги се появяват, когато дойде трансферен период. Има запитвания, има интерес към наши футболисти, но ще се стигне до такова нещо единствено ако офертата задоволи нашите собственици", коментира Дерменджиев.

Лудогорци се събраха снощи в хотел "Феста" в София за началото на зимната си подготовка, след като около 20-ина дни имаха за почивка, релакс и пътувания с близките си. Треньорът заяви, че дори от новогодишната баница е изтеглил късмет работа, но това не го плаши, защото е свикнал.

"Наистина от днес започваме много активно, първо играчите ще преминат медицински изследвания, а след това заминаваме за Турция. По програма всичко е така, както трябва. По принцип не се съобразяваме с другите отбори, а гледаме всичко да бъде наред. Аз съм доволен, че всички футболисти ще бъдат тук, ще бъдат на линия. Те са отговорни момчета, знаят за какво става въпрос. Мисля, че това участие в Шампионска лига им хареса и те ще се стремят отново да влязат в груповата фаза", каза специалистът.

"Наистина това е било в мечтите ми, аз винаги вярвам, че можем да постигнем мечтите си. Трябва да ги следваме, с много работа, с много труд и се получава. И съм сигурен, че нашият отбор ще продължи да радва хората, коментира пък капитанът  Светослав Дяков. На въпрос дали би приел оферта от чужбина, Дяков отговори: Всичко е много субективно. Аз съм много щастлив в Лудогорец. Радвам се, че съм тука. ако има оферта ще седнем със собственика да я обсъдим. Аз не бързам да напускам Лудогорец. Отборът е много силен, приятно ми е и се надявам отново да играем в Шампионска лига", каза още Дерменджиев.