Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев реши отново да плати на "Левски" и шампионите ще тренират на базата на "сините" на стадион "Георги Аспарухов". Разградчани стартират днес зимната си подготовка. Едва ли някой обаче е предполагал, че Георги Дерменджиев ще изведе футболистите си точно на "Герена".

По традиция Лудогорец води занимания на терена в "Драгалевци" и понякога в комплекс "Царско село", но този път е приет от "Левски". Това се случи, след като ръководството на клуба от Разград се разбра с колегите си от "Герена". Именно на стадион "Георги Аспарухов" Лудогорец проведе няколко тренировки преди мачовете си от Шампионска лига. Юношите на тима пък приемаха на стадиона на "Левски" Реал (Мадрид), Ливърпул и Базел за двубоите си от Младежката Шампионска лига. Тогава Домусчиев отново плати наем на "сините", които изпитват сериозни финансови проблеми и са готови на подобни преотстъпвания на терените си.

Шампионите ще трернират на "Георги Аспарухов" до заминаването си за турския курорт Анталия. Днес Лудогорец ще проведе две занимания на групи, като усперодно ще вървят и медицинските тестове. В сряда и четвъртък Дерменджиев ще подготва футболистите си по веднъж.

Лудогорец и "Левски" обаче няма да се засичат на "Герена", тъй като ще тренират по различно време.

Както вече стана ясно, началото на подготовката на разградчани пропускат Юнес Хамза, който е част от националния отбор на Тунис, участващ в турнира за Купата на африканските нации между 17 януари и 8 февруари в Екваториална Гвинея, както и Жуниор Кайсара. По семейни причини бразилецът ще се присъедини към Лудогорец директно в Турция, където отборът ще проведе първия си лагер от 9 януари до 20 януари.

С представителния тим подготовка започват трима таланти от футболната академия на Лудогорец - Денислав Александров, Олег Димитров и Веселин Любомиров. Те ще бъдат на разположение на Георги Дерменджиев и за лагера в турския курорт Белек.

Първата за 2015 г. пресконференция на Лудогорец ще се проведе на 8 януари в 13:30 часа в хотел „Феста“ в София. Участниците в брифинга ще бъдат обявени допълнително.

Лудогорец заминава за първия си подготвителен лагер в Турция на 9 януари сутринта с чартърен полет от Терминал 1 на летище София.