Георги Василев вече е новият старши треньор на Етър. Новината бе съобщена официално за „Велико Търново спорт” от президента на клуба Александър Нанков.

„Разговорите ни току-що приключиха. Вече мога да съобщя официално, че Георги Василев е новият наставник на Етър и започваме работа”, заяви пред sport-vt.com Александър Нанков.

„Георги Василев идва там, където му е мястото, идва да помага на великотърновския футбол. Искам да уточня две неща: първото е, че г-н Василев прави за Етър компромис, който с друг клуб не би го направил, за което искрено му благодарим. Второто, което искам да подчертая, е че финансовата рамка, в която ще работим, е каквато е била и досега”, заяви президентът на „виолетовите”.

Нанков бе категоричен, че голямата цел пред Етър е първо място в настоящото първенство и завръщане в професионалния футбол. В следващите дни Георги Василев ще организира идването си във Велико Търново, като същевременно започва работа по селекцията и плановете за подготовка. Стартът на тренировките е на 26 януари (понеделник).

Припомняме, че легендата Георги Василев изведе Етър до единствената шампионска титла - през 1991 година. Само Гочето от българските треньори е печелил злато с три различни клуба - "Левски" (2 пъти), ЦСКА и "виолетовите". За последно опитният треньор работи в кипърския третодивизионен Ксиофаго през 2013-а, като го спаси от изпадане.