Легендарният Георги Василев-Гочето е пред завръщане в Етър. Именитият треньор коментира пред БЛИЦ, че няма как да откаже на клуба, който му е на сърцето и се надява до няколко дни да постигне споразумение с ръководството на "виолетовите". Основната задача пред Василев е да върне отбора в професионалния футбол, като го класира в "Б" група. На паузата в Северозападната "В" група Етър е трети с 29 точки, лидер с 34 е Спартак (Плевен), а вторият Бдин (Видин) има 30.

На досегашния треньор на великотърновци Калоян Чакъров е предложено да остане в щаба на Георги Василев.

"Още няма нищо официално. Не отричам, че разговарям с хората от ръководството. Знаете, че Етър ми е на сърце, няма как да откажа. Още повече, че съм встрани от футбола доста време и горя от желание отново да работя", коментира Гочето пред БЛИЦ.

"Предполагам, че ще се разберем. Задачата обаче никак няма да е лесна. Осъзнавам, че ще е трудно, но съм готов да приема предизвикателството. С помощта на всички във Велико Търново можем да върнем Етър при професионалистите. Не отива на отбор като Етър да бъде във "В" група", добави 68-годишният Георги Василев.

"Все още не съм се запознал детайлно с играчите в отбора. Сигурно ще трябва да бъдат привлечени нови попълнения, но и това ще е трудна задача. Ако беше отбор от "А" група, играчите по-лесно щяха да се съгласяват да дойдат, а като става въпрос за "В" група, трудно се навиват", каза още легендарният треньор, който изведе Етър до единствената шампионска титла - през 1991 година.

Единствен Георги Василев сред българските треньори е печелил злато с три различни клуба - "Левски" (2 пъти), ЦСКА и "виолетовите".

За последно опитният треньор работи в кипърския третодивизионен Ксиофаго през 2013-а, като го спаси от изпадане.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ