Скандал се е разразил в съблекалнята на Барселона на почивката на мача срещу Реал Сосиедад в неделя между звездата Лионел Меси и треньора Луис Енрике, информира радио „Кадена Копе“. Каталунците загубиха с 0:1 като гост в Сан Себастиан, а Меси, Неймар, Дани Алвес и Жерар Пике бяха оставени резерви.
 
На почивката Меси е отправил остри думи срещу треньора Луис Енрике. Аржентинецът е изразил съмнение в умението на специалиста да изведе Барса от трудната ситуация и колебливите резултати на терена. Той заявил, че решенията на треньора са прекалено самоуверени. Срещу Реал Сосиедад Луис Енрике заложи на 17-и различен стартов състав за 17 кръга от старта на сезона в Примера дивисион.
 
Меси е категоричен, че твърдата подкрепа, която Луис Енрике получава от клубната управа след всяка загуба няма да помогне на отбора да настигне Реал (Мадрид). „Белият балет“ има една точка аванс пред „блаугранас“, но и мач по-малко.
 
Каталунският в. „Спорт“ твърди, че решението на Луис Енрике да остави звездите на отбора резерви срещу Реал Сосиедад е било своеобразно наказание, тъй като играчите са си позволили да удължат коледната си ваканция. Пред медиите треньорът обяви, че е оставил Меси, Неймар и Алвес резерви, тъй като през седмицата преди мача са имали тежки дълги пътувания.