Една година от инцидента с легендата във Формула 1 Михаел Шумахер се навършва днес. На този ден през 2013 година световните медии съобщават за инцидент с бившия пилот по време на ски спускане във френските Алпи.
 
В ранния следобед се знае единствено за мозъчната му травма, а часове по-късно Шумахер изпада в кома. Състояние, от което няма да излезе в следващите няколко месеца. В началото на 2014 година започват спекулациите за това как и защо германецът се е намирал в необезопасен район, а версиите са от нужда от адреналин, до опит да спаси дете.
 
На 8 януари се появява първото видео със запис от инцидента, записано от камерата върху главата на Шумахер. Записът доказва, че германецът не се е движил с висока скорост, но не разкрива и причините за падането му.
 
В края на януари започват спекулациите за събуждането на Шумахер от изкуствената кома, в която е поставен след инцидента. Процесът е бавен и постепенен, а информацията за това ограничена. Два месеца след това феновете на германеца биват шокирани от новината, че любимецът им е загубил 20 килограма от теглото си, но това е поредният слух, който е опроверган на фона на липсата на информация около състоянието на пилота.
 
През април се появява информация, че Шумахер реагира на гласове, но заедно с това се чуват и негативни прогнози, че той повече няма да може да ходи.
 
През май за легендата на Формула 1 се пуска слух, че е починал във френската клиника, но през юни той се събужда от комата.
 
Следва транспортиране на Шумахер под фалшиво име към клиника за възстановяване в Лозана (Швейцария), при което изчезват медицинските му картони, намерени по-късно.
 
В началото на август крадецът на медицинските документи на Шумахер се беси в затвора, а през септември пилотът се завръща у дома за следболнично възстановяване с екип от 15 лекари.
 
До края на годината новините за Шумахер стават все по-оскъдни, а последната е, че реагира със сълзи на гласовете на близките си.
 
ОЩЕ ЗА ШУМАХЕР:
Състоянието на Михаел Шумахер леко се е подобрило
Лекари проучват състоянието на главния мозък на Шумахер
Махнаха част от черепа на Шумахер
Топлото и Шумахер отказват туристи от зимните курорти
* Шумахер блъснал мотоциклетист малко преди да се потроши със ските 
* Мениджърът на Шумахер: Има моменти, в които той е в съзнание