Феновете – добри или лоши, са неизменна част от футбола. Всъщност футбол без фенове няма как да има, защото това е игра за тях. В България привържениците са много темпераментни, изобретателни и гласовити. В края на 2014 година решихме да направим наша класация на представянето на привържениците на българските клубове. Със сигурност ще пропуснем някое събитие и някоя подробност, но се надяваме да бъдем обективни.

Първите няколко първи места в класациите отиват за привържениците на „Левски”, които за добро или лошо бяха най-активни през годината.

Най-добра хореография: Безапелационно се печели от „синята” агитка, която направи незабравим 23 май и 100-годишния юбилей на клуба.
________.jpg

„Най-скъпи”фенове – отново тези от „Георги Аспарухов”. Само за последните няколко месеца те костваха солидни глоби на Батков и Баждеков с поведението. „Левски” игра четири мача пред празни трибуни и това допълнително влоши финансовата ситуация в клуба. Накрая май ще получат и 15 процента от акциите на клуба безвъзмездно. Ето това са „скъпи” фенове.

Приз „Събличай се” отново отива в Сектов „Б”. Миналата година съблякоха Ивайло Петев, тази година на ред бяха Генков, Чмовш и Макриев след загубата с 1:3 от ЦСКА.

Последният приз за агитката на „Левски” се нарича „Шокирай света”: Печелят го заради транспаранта “Say yes to racism”, но когото внимание обърна целия свят.. И пак глоба за „Левски”.
хтх_2.jpg

"Ние сме на всеки километър" се поделя между феновете на "Левски" и ЦСКА, които намериха начин да се сбият дори на женски волейболен мач.
хх_1.jpg

ЦСКА грабва първото място за "Най-гласовита агитка". „Червените” окрилени от победите над „Левски” и добрите резултати започват все повече да пълнят „Българска армия” и да пеят с пълно гърло. Спечелиха вечните дербита през годината на трибуните.
____.jpg

Наградата „Декларатор на годината” също отива в Сектор „Г”. Само последните няколко месеца привържениците пуснаха редица декларации най-вече срещу Лудогорец, които впечатляваха с написаното и накараха дори тези от „Левски” да им се зарадват.

Приз „У дома сме чужди” се разделя между агитките на ЦСКА и Лудогорец, които си разменяха викове „Цигани” и „Турци сте”.

Наградата за „Най-верни” отива за бултрасите: Привържениците на „Ботев” (Пловдив) бяха принудени да видят как проектът се срутва, звездите си тръгват, треньори си тръгват, пратиха в Коматево, но бяха винаги зад отбора и го подкрепяха безрезервно.

Приз „Фенове-бизнесмени” отива в пловдивския Локомотив, където ултрасите взеха властта в ръце и в момента управляват клуба изцяло, търсят спонсори, осигуряват от време на време заплати.

Приз „Най-гнусно и брутално посрещане” отива в баскетболните привърженици от Ботевград, които посрещнаха Тити Папазов и „Левски” така:
4____.jpg


Не сме забравили и Лудогорец. Техен фен безапелационно печели отличията „Най-гладен” и „Аз какво правя тук?”:
ффф_2.jpg

Последната награда е за „Най-добре въоръжен фен” и незабавно акостира в Дупница. Медиите по света нарекоха 5-метровата летва „оръжие за масово унищожение”.
фен_1.jpg