Българският национал Георги Миланов от ЦСКА (Москва) е сред най-ританите футболисти в руското първенство през изминалия есенен полусезон. Това показва статистика, извадена от в. „Спорт Експрес“.
 
Според данните на изданието Миланов е бил жертва на 50 нарушения или средно по 2,9 фаула на мач. Толкова нарушения срещу себе си е изтърпял и Аилтон от Терек. По-често ритани са само играещите в Терек Маурисио Терек (59) и Олег Иванов (54), както и Максим Канунников от Рубин (51).
 
Българинът и Матийо Валбуена (Динамо Москва) се оказаха и най-меките футболисти в руското първенство. В повечето случаи те успяват да не правят нарушения. Георги Миланов и извършил 19 фаула срещу 50, които е изтърпял. Френският национал на Динамо е фаулирал противниците само 8 пъти, но й 38 пъти е бил сритан от съперниците. Така българският халф на ЦСКА (Москва) е с показател +31 при нарушенията, докато Валбуена е с +30.
 
В челните редици на статистиката на есенния полусезон на руската Премиер лига е и капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов. Играчът на Кубан (Краснодар) е в Топ 5 на футболистите, отправили най-много удари с десния крак. Попов е с 29, един по-малко от Гьокдениз Карадениз (Рубин). Лидер е Бибрас Натхо (ЦСКА Моска) с 38. Втори е Аилтон от Терек с 32, а трета позиция заема Матийо Валбуена с 31.