Григор Димитров беше избран за Спортист №1 на България за 2014 година. Победителят не беше на церемонията, тъй като в момента е в САЩ, където се подготвя за старта на новия сезон. Гришо присъства виртуално, отправяйки видео послание, а наградата му взеха родителите - майката Мария, която се разплака от вълнение, и бащата Димитър.

"Здравей, спортна България. За мен е голяма чест да бъда избран за №1. Зад този успех стоят години труд и усилия, но не съжалявам за тях. Напротив - продължавам с пълни сили, защото пред мен има много върхове за покоряване. Надявам се да бъда добър пример и много други да последват моите стъпки. Благодаря ви за доверието в мен и за хилядите български знамена, които виждам по целия свят", заяви Гришо и пожела весели празници на сънародниците си.

Направи впечатление обаче, че звездата на тениса говори на развален български език.

"За нас е голяма чест. Смятам, че той е един достоен пример за младите спортисти в България", заяви бащата Димитър Господинов, а майката на Григор добави: "Нека всички български деца да тренират тенис, да спортуват, да правят чудеса в техния свят. Весели празници и много мечти, мечти, които да се сбъдват."