Националният ансамбъл по художествена гимнастика съвсем очаквано бе избран за Отбор на годината. Златните ни момичета в състав Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова, Християна Тодорова и Михаела Маевска, заслужиха приза след уникалното си представяне през годината.

В нея красавиците, водени от Ина Ананиева, спечелиха златен медал в многоброя на Световното, а освен това завоюваха още куп медали от Световно, Европейско и състезанията от Световната купа.

"За нас е огромна чест и удоволствие да сме тук и да спечелим тази прекрасна награда. Искаме да благодарим на нашите треньори Ина Ананиева, Даниела Велчева, Илиана Раева, на цялата федерация по художествена гимнастика и на всички хора, които ни подкрепят и трепереха с нас", сподели Ренета Камберова при награждаването.

"Искам да благодаря на тези момичета до мен, само ние си знаем какво е, след като паднеш, да се изправиш отново. След всяко състезание си взимаме поука. Световното първенство ни научи на нещо много важно - няма нищо по-красиво от вярата и по-силно от сбъдната мечта", добави развълнуваната Камберова.

Tреньорът на ансамбъла Ина Ананиева очаквано беше избрана за Треньор на годината.