Световният шампион с Германия Кристоф Крамер продължи договора си с Байер (Леверкузен). Така той се обвърза с „аспирините“ до 2019 г. Предишният му контракт с клуба изтичаше през лятото на 2017 г.
 
23-годишният халф за втори пореден сезон играе под наем в Борусия (Мьонхенгладбах). От началото на първенство в Бундеслигата той е изиграл 15 мача, в които е вкарал два гола. След края на сезона Крамер ще се върне в Байер (Леверкузен).
 
Кристоф Крамер беше част от националния отбор на Германия, който спечели титлата на Мондиал 2014. Той отиде на световното първенство само с два мача за „бундестима“ през май и юни.
 
В Бразилия той влезе като резерва на 1/8-финала срещу Алжир (2:1 след продължения) и на 1/4-финала срещу Франция (1:0). Заради проблем със Сами Кедира Крамер започна като титуляр за Германия на финала срещу Аржентина (1:0 след продължения), но беше заменен от Андре Шюрле в 32-ата минута, след като получи тежък удар в главата. След края на мача самият той не помнеше, че е играл в двубоя.