Фенове на "Левски" ужасиха плевенчани с вандалска проява през изминалия уикенд. Ултраси от цялата страна се бяха събрали за Коледен турнир по бокс, провел се в зала "Спартак" в събота, където агресията трябваше да бъде разтоварена уж благотворително. Часове по-късно обаче "сините" вандали напомниха за себе си и сътвориха невиждана селска проява в центъра на града, разказват колегите от "Плевен Утре".

Десетки фенове окупирали първо бара в хотел "Балкан", за да отпразнуват срещата си, а в късните часове на нощта забавата им се преместила в клуб "Модерно". Обилното количество изпит алкохол, а най-вероятно и използвани други стимуланти, накарало феновете да потърсят къде да доизлеят агресията си. Близо 40 лумпенизирани ултраси с брадви, ножове и камъни нападнали две момчета от охраната на съседния клуб "Анаконда", без да е имало някаква провокация от тяхна страна. Според свидетели, охранителите до последно проявили мъжество, държали се геройски и се опитвали да дадат отпор на организираното нападение, за да предпазят момчетата и момичетата, които били в обсег. След вандалската си проява феновете необезпокоявано и гордо си тръгнали, с което за пореден път показват пред цяла България, че има нещо сбъркано във фенската футболна маса у нас.

"Плевен Утре" съобщава още, че няма задържани, а полицията е откликнала на сигнала след близо час. От МВР потвърждават, че мястото е посетено от "Криминална полиция" и експерти. Уведомен е дежурен прокурор и е образувано досъдебно производството за хулиганство.

"Бяха 40-50 човека. Първо изгониха клиентите на едното заведение, а после се заяждаха с момчетата и момичетата навън. Просто ей така, без някой да ги провокира с нещо. Направо дерибействаха и се държаха като банда мутри от началото на 90-те години. Охранителите опитаха да защитят хората. Учудващо е как не пострадаха и други с всичките оръжия, които извадиха", разказва очевидец.

От клуб "Анаконда" заявиха за plevenutre.bg, че ще направят всичко възможно виновниците да си получат заслуженото и да отговарят за действията си пред съда. От управата на заведението коментираха, че най-важното в работата им е да гарантират сигурността на клиентите си и е недопустимо в 21 век да се случват подобни неща.

Пострадалите охранители са получили медицинска помощ в спешното отделение на плевенската болница и са изписани за домашно лечение.