Стойчо пое „Левски”. Не Младенов, а Стоев. Пое голямото предизвикателство. В Лудогорец, където спечели титла и купа, му беше лесно. Там имаше всичко – пари, ред, дисциплина, страхотни футболисти, готов и нарисуван отбор с дълга и предълга резервна скамейка. А публиката е кротка като делиорманско агънце.
 
На „Герена” картинката е коренно противоположна. Там няма нито пари, нито страхотни футболисти, камо ли готов отбор, феновете пък са луди, ама доста луди. Вярно, има ред и дисциплина, ама това никак не е достатъчно. С една дума – Стоев се премести от Рая в Ада...
 
Така че, Стойчо, дупе да ти е яко! „Синият” кръст е тежък, много тежък, а „синият” отбор е затънал, много е затънал. Трябва да се въоръжиш с нерви, с търпение и да включиш на максимална скорост потенциала, който притежаваш.
 
Трябва да си като другия Стойчо, дето е в ЦСКА. Там положението беше и е същото като в „Левски”. Даже по-лошо. Ама твоят адаш от нищото направи нещо и го заведе на първото място. Около Младенов има добър екип, около теб – също. И най-вече – Гонзо.
 
Оправданията, че няма пари просто няма да важат. Вижда се, че и без пари може да се сглоби състав. Разполагаш с две месеца да го сториш и да се прицелиш в Купата. Спечелиш ли я, смятай, че си влязъл със сигурност в „синята” история. Ако не успееш, ще получиш нов шанс – през лятото. Дано феновете са с теб. И дано не събличат повече никого...
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите