Палестино спечели първа титла на Чили от 36 години насам, след като по убедителен начин спечели и двете срещи от финалния плейоф срещу Сантяго Уондърърс. В първия мач Палестино победи с 3:1 като домакин, а снощи разгроми претендентите с 6:1 като гост и вдигна трофея с общ резултат 9:2. Мачът стартира вихрено за гостите, които до 6-ата минута вече водеха с 2:0 с головете на Алехандро Контрерас и Маркос Рикелме. В 27-ата минута Рони Фернандес върна едно попадение за домакините, а нервите ескалираха веднага след гола.

Двата отбора се сбутаха в центъра на терена, имаше размяна на удари и в крайна сметка съдията Карлос Улоя укроти страстите с два червени и 6 жълти картона. Но попадението на Ренато Рамос в края на първата част за 1:3 сложи край на надеждите на домакините. Два гола на капитана на Палестино- Леонардо Валенсия, след почивката, както и един на Херман Ланаро, оформиха разгрома на Сантяго Уондърърс.

Със спечелената титла на Апертура в Чили Палестино, създаден от бежанци от Светите земи след Първата световна война, вдига трофей за първи път от 1978-а година насам.