Ситуацията в "Левски" продължава да бъде напечена, след като в последните няколко дни се разиграха доста важни събития. Херо отказа на "сините", след това Георги Иванов-Гонзо започна преговори със Стойчо Стоев. Агенция БЛИЦ потърси бившия президент на клуба Томас Лафчис, който даде кратко интервю по наболели въпроси:

-Господин Лафчис, да започнем от сагата между Димитър Димитров и "Левски".
-Вижте, аз ако съм "Левски" или представител на клуба, нямаше да го каня, след като той отказа през лятото. За мен Херо трябваше да поеме отбора при първата покана. След думите му, че ще дойде след няколко месеца, след Нова година - това не е сериозно. Ами той може да каже, че ще дойде през 2018 година. Разбирам и неговите доводи, но и в други клубове положението е било трудно. Идваш, когато имат нужда от теб. И в Черноморец положението бе трудно, нали?!

-Херо каза, че не е имал достатъчно добра комуникация с Георги Иванов през тези месеци?
-Не знам какви са отношенията им, но нали негов човек стана помощник треньор в отбора. Няма как да не е бил осведобен за всички неща.

-Димитър Димитров намекна, че Георги Иванов иска да остане треньор, затова не се е стигнало до разбирателство.
(прекъсва ме). Моето мнение е, че Георги има много по-голям потенциал като ръководител. В този момент дали Георги, Стойчо Стоев или друг ще бъде треньор няма кой знае какво значение. Всички български треньори са на еднаков дередже, с изключение на един-двама, които изпъкват.

-Правилен ход ли е бъдещо назначение на Стойчо Стоев?
-Чийто е ходът, да си носи отговорността. За Стойчо Стоев нямам преки впечатления, освен работата му в Лудогорец и някои по-малки клубове. В Лудогорец всичко е обвито в мъгла, така че трябва да се види дали ще се справи не в комфортна среда, а в ситуацията, в която е "Левски" в момента.

-А ситуацията не е никак добра...
-Всъщност, много повече "Левски" се нуждае от организационна и финансова стабилност. Това е най-важното.

-Вашата рецепта за "Левски" в момента що се отнася до треньорския пост?
-Според мен треньорът трябва да е чужденец, но голямо, сериозно име. Сигурно ще ме контрират как ще му плащат? Ами както се плаща на един или двама от чуждестранните футболисти. В Гърция оставяме настрана Олимпиакос, който има много пари. Останалите клубове - Арис, Кавала, започнаха да наемат сериозни имена чужденци. Така футболистите ще имат респект от този треньор. Тук малко се прави по различен начин и ефектът е съвсем друг. Мурсия не беше с лоша визитка, но се видя, че не успя да се адаптира за толкова кратко време. Просто трябва по-сериозен чуждестранен специалист.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ