Интересна случка се разигра по време на награждаването на Реал (Мадрид) след спечеленото световно клубно първенство снощи. Кристиано Роналдо и компания надвиха с 2:0 Сан Лоренсо на финала в мароканския град Маракеш и грабнаха трофея. След това обаче португалската звезда привлече вниманието с поведението си. При награждаването Роналдо демонстративно подмина Мишел Платини и не се здрависа с него, след като преди това го направи със Сеп Блатер.

Кадърът от ситуацията се разпространява из световните медии и най-вече в социалните мрежи, където повечето коментари гласят, че действието на Роналдо не е случайно. По този начин португалската звезда отмъщава на Платини. Президентът на УЕФА зачеркна Роналдо за "Златната топка", което очевидно не се харесва на голмайстора, водещ люта битка с Лионел Меси.
 
Наскоро Платини заяви, че най-ценното индивидуално отличие трябва да отиде при някой от футболистите на Германия, които станаха световни шампиони. "Много играчи заслужават да спечелят "Златната топка". Но аз смятам, че тя трябва да бъде връчена на някои от състезателите, спечелили Мондиала. Това е моето мнение, което никога не съм променял. Преди 4 години казах същото", коментира Платини.

Миналата година той настояваше Златната топка да отиде при сънародника му Франк Рибери, което предизвика полемики, че церемонията ще бъде нагласена. В крайна сметка Роналдо вдигна трофея. А за тази година спорът е между португалеца, Меси и Мануел Нойер.