Жестоката криза в "Левски" доведе до служебна загуба за женския баскетболен отбор. Финансовите проблеми при "сините" отдавна са известни, след като няма пари не само във футболния клуб, а и в баскетболните - мъже и жени. За баскетболистките на "Левски" не се намериха средства, за да отпътуват за морето и губят служебно от Нефтохимик 2010 с 0:20 точки. Мачът от 9-ия кръг на първенството пропада заради неявяването на столичанки.

"Сините" все още таят надежда нещо да се случи и нещата да се оправят. Председателят на Обединени спортни клубове "Левски" Стоян Хранов отдавна алармира за тежкото положение, отправяйки молби за помощ.

Както е известно, при мъжкия баскетболен отбор на "сините" също кризата е жестока. От 19 часа тази вечер момчетата на Константин Папазов приемат хърватския Цибона (Загреб) в зала „Универсиада“. Мачът от поредния кръг на Адриатическата лига ще се състои при закрити врата, заради наказанието от двама двубоя без публика за "сините", след скандалната среща с Партизан, на която фенове на "Левски" нахлуха на терена и се стигна до грозни сцени.