Димчо Ненов се нави да застане начело на втородивизионния Добруджа, който цяла есен беше разтърсван от скандали между играчите от една страна и ръководството. Бургаският специалист вчера бе на дълга среща с членовете на Управителния съвет на клуба, постигна съгласие и обяви, че измества началото на подготовката за 7 януари. Помощник на Ненов ще бъде Стефан Славов, а все още се търси и треньор на вратарите.

"Знам, че има конфликт между ръководството от една страна и досегашния треньор Светльо Тодоров и футболистите от есента, но не мога да го коментирам, тъй като не знам какво се е случило. Захващам се с амбиция, ще се борим през пролетта за повече точки. Хубавото е, че Добруджа има добър актив до момента, но това не бива да ни успокоява, защото през паузата всеки ще се подсили", коментира Димчо Ненов.

Той добави, че е наясно с оставането на трима играчи от досегашния състав на Добруджа, а останалите са се включили в декларация срещу управата. "Предвид задачата да търсим футболисти, изместваме началото на подготовката за 7 януари. Ще се подготвяме изцяло при домашни условия - има възможност за бегова работа, има и изкуствен терен. Но все пак знаем, че в Североизточна България зимата понякога е много тежка, така че ще следим какви са условията", добави треньорът, който върна Хасково в елитната група след повече от 20 години чакане.

Вече има две уредени зимни контроли - с Черно море (Варна) и с Дунав 2010 (Русе) - лидер в Североизточната "В" група, добричлии са в преговори с ФК Бургас за още един или два спаринга. "На Добруджа трябват контроли, защото ще се сглобява нов отбор", каза Ненов.

"Да работя в Добруджа в никакъв случай не е крачка назад, въпреки че започнах сезона с Хасково. За мен е важно да работя, защото футболът ми липсва. Разбира се, че има разлика в нивото на "А" група и на "Б" група и аз го знам много добре от престоя си в Хасково. Но и сега ще си имаме нашите цели, защото в тази игра цели винаги трябва да има". Пожелавам успех на бившия си отбор", каза още Димчо Ненов, който е водил също така Сливен и Нефтохимик.