Андерс Лий вкара решаващ гол във втората третина при победата на Ню Йорк Айлъндърс с 2:1 като гост над Детройт в мач от петъчната програма на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Голът на Лий беше прегледан обстойно на видео от съдиите, преди да бъде признат окончателно за редовен. Причина за реферската проверка беше това, че шайбата се озова зад голлинията на Петер Мражек за десета от секундата, а и самият играч на гостите не беше убеден дали се е възползвал напълно от грубата грешка в защитата на Детройт.

В крайна сметка Лий отбеляза за крайното 2:1, а Айлъндърс спечелиха за пети пореден път в легендарната зала "Джо Луис", домакин на 11-кратните носители на купа "Стенли". Брок Нелсън вкара първия гол в полза на тима от Ню Йорк, а също така получи асистенция за попадението на Лий. Хенрик Зетеберг се разписа за Червените криле, които останаха без титулярния си вратар Джими Хауърд още през първата част. Той получи контузия в долната част на тялото.

Друг тим от "Оригиналните 6" - Бостън, също допусна загуба в петък вечер. Мечоците преодоляха само веднъж Майкъл Хътчинсън при 31 удара към вратата на Уинипег, благодарение на което отстъпиха с 1:2. Патрик Елиас вкара единствения гол при изпълнението на дузпи, с което Ню Джърси се наложи с 3:2 над Тампа Бей. Майк Хофман пък се разписа два пъти при победата на Отава с 6:2 над Анахайм, докато Джейми Бен завърши с гол и асистенция за успех на Далас с 2:1 срещу Калгари.