Нови мачове за Купата на България по хандбал този уикенд, младежките национали излизат срещу Косово

През уикенда (21 и 22 декември) предстоят да се изиграят поредните срещи от 1/8 финалите в турнира за Купата на България по хандбал при мъжете. Отборите от “А“ група се срещат с втородивизионни тимове, но въпреки това при подценяване, някои от елитните отбори може да се прости с продължаване напред. Лидерите от “Спартак“ Варна гостуват на “ Кубрат” ,като мачът ще се играе в Шумен, а ето и всички двойки от програмата на 1/8 финалите.

Събота 20 декември

Град София, зала НСА 16:00 Мастер – Осъм
Град Шумен 15:00 Кубрат – Спартак (Варна).
Град Ловеч 14:00 Ловеч’98 (Ловеч)– Интер-Академик
Неделя 21 декември
Габрово 15:00 Чардафон (Габрово) – "Левски" ( гр. Левски)

Последният мач от 1/8 финалите ще бъде на 07 февруари между Шумен 61 и Добруджа
От миналата седмица за 1/4- финалите се класираха отборите на Фрегата, НСА и Локомотив Варна. Победителят се определя в една среща.

В събота / 21 декември / от 20.00 часа в зала „ Орловец” в Габрово предстои да се изиграе първата контролна среща между националните отбори до 21г. на България и Косово. Ден по –късно е и вторият, като началният час в неделя е 17.00.
"Направихме два лагера до момента, които ще завършат с контролите срещу Косово. Готвим се за Световната квалификация през януари в Румъния с участието на домакините, Хърватия и Словения. Само един тим ще се класира . Все отбори със сериозни школи и нашата цел ще бъде да проверим възможностите си. Изключително трудно ще е за класиране на Световното, имайки предвид, че набор 94 и 95 година през последните три години не са имали международни мачове. Имаме в отбора и по млади момчета от набор 96 и един от 97-ма. Въпреки това тези състезатели ,които са на лагер един ден ще бъдат ядрото на мъжкия тим. Аз съм оптимист наблюдавайки тяхното развитие и потенциал, заяви старши треньорът на България до 21 г. Светослав Божков.