Ден преди дербито на кръга в НБЛ между Лукойл Академик и Балкан, BGbasket.com потърси треньора на ботевградчани Александър Тодоров. Той говори за състоянието и подготовката на отбора си преди мача и за утрешния съперник:

„Преди началото на последната тренировка преди мача днес, всички са здрави. Имахме достатъчно време за подготовка за мача – цяла седмица. Успяхме да гледаме всички записи на Лукойл Академик от ЕвроЧалъндж, където те показаха повече слабости, отколкото във вътрешното първенство. Имахме време да направим анализ и да се приготвим и отиваме в Правец максимално подготвени за този мач.

От последния мач срещу Лукойл, ние нямаме нови състезатели, а те – един нов – Бруно Шундов. Мисля, че сме по-обиграни, но смятам, че промените и при нас, и при Лукойл ще се случат в скоро време, но не и точно сега.

Предишният мач срещу Лукойл беше ужасен за нас. В него едва вкарахме 60 точки и имахме изключително лоша игра в транзиция в нападение, стреляхме с много ниски проценти и за три точки, и особено от наказателната линия. Освен това изгубихме прекалено много топки и бяхме късметлии, че загубихме само с 9 точки, а не с много повече, защото играхме ужасно.

Сега сме готови, но остава фактът, че Лукойл е фаворит срещу всеки един отбор в НБЛ. Това важи особено, когато играят в своята зала, където играят по-агресивно и на ръба на лични нарушения. Защото е нормално понякога да се разминеш с тези нарушения в своята зала, отколкото като гост. Те са фаворити, но както казах, ние се подготвихме и ще опитаме да направим добър мач, а защо не и изненада.”